Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Repertoar NPS za tekuću sedmicu u znaku gostovanja u Crnogorskom narodnom pozorištu

Repertoar NPS za tekuću sedmicu u znaku gostovanja u Crnogorskom narodnom pozorištu

REPERTOAR NPS ZA TEKUĆU SEDMICU U ZNAKU GOSTOVANJA U CRNOGORSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Dramska predstava Branislava Nušića „Protekcija“ u režiji Kokana Mladenovića, bit će izvedena na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u četvrtak, 11. novembra 2021. godine sa početkom u 20:00 sati.

Gostovanje dramske predstave „Protekcija“ realizira se u saradnji dvije nacionalne teatarske kuće i nedavnog pristupanja Asocijaciji balkanskih nacionalnih teatara –  ABNT, kao i istrajavanja u ispunjenu cilja Narodnog pozorišta Sarajevo da regionalizira i internacionalizira svoje umjetničko i autorsko djelovanje.

Adaptaciju za dramsku predstavu „Protekcija“ uradila je Milena Bogavac. Scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, kostimografiju Lejla Hodžić, a dramaturgiju Džejna Hodžić. Saradnica za scenski pokret je Amila Terzimehić, a kompozitorica Irena Popović Dragović.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima Lepić Redžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić kao i muzičari Filip Soldat, Ana Petrović i Dominik Rob.

Gostovanje u Crnogorskom narodnom pozorištu, neće uskratiti sarajevsku publiku da tokom ove sedmice uživa u odličnim naslovima:

Predstava „Kavkaski krug kredom“, rađena po tekstu Bertolta Brechta, u režijskoj postavci Paola Magellija na repertoaru je u utorak, 9. novembra 2021. godine, sa početkom u 19:30 sati.

U četvrtak, 11. novembra 2021. godine u 19:30 sati na repertoaru NPS bit će izvedena dramska predstava „Čitač“ u režiji Borisa Liješevića. Predstava će biti izvedena u okviru 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS. U petak, 12. 11. 2021. godine u 20:00 sati velikim koncertom biti će proslavljena 100. Godišnjica muzičkog obrazovanja u Sarajevu u organizaciji Srednje muzičke škole Sarajevo.

Subota, 13. 11. 2021. godine rezervisana je za naslov „To nikad nigdje nije bilo“ rađen po motivima romana Tvrtka Kulenovića „Istorija bolesti“, u režijskog postavci Dine Mustafića, za koji je adaptaciju i
dramatizaciju uradio Darko Lukić, dramaturgiju potpisali Vedrana Božinović i Darko Lukić.

Važno je naglasiti da su i dalje na snazi propisane mjere kriznog štaba, te da će cijenjena publika koja bude prisustvovala predstavi, morati pokazati potvrdu o revakcinaciji, potvrdu da su prebolovali koronavirus u proteklih šest mjeseci, ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com, web stranice Narodnog pozorišta i na blagajni NPS.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.

Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

 

Repertoar za novembar 2021. godine

Preuzmite pdf novembarskog repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo.