Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

59. Internacionalni teatarski festival MESS 2019

59. Internacionalni teatarski festival MESS 2019

Rainer Werner Fassbinder
Michael Fengler
ZAŠTO JE POLUDIO GOSPODIN R?
Jugoslovensko dramsko pozorište
režiser:Bobo Jeličić

 

Igraju:

BORIS ISAKOVIĆ
NATAŠA TAPUŠKOVIĆ
BRANKO CVEJIĆ
DUBRAVKA KOVJANIĆ
MILAN MARIĆ
BOJAN DIMITRIJEVIĆ
JELENA STUPLJANIN
VESNA ČIPČIĆ
FEĐA STOJANOVIĆ
PAVLE KORAĆ
RADE STOJILJKOVIĆ

 

Trajanje: 70 minuta

 

Gospodin R. živi u Zapadnoj Njemačkoj početkom sedamdesetih. Ima porodicu koju voli, posao do kog mu je stalo, svoj stan i TV koji često gleda. Sa njega svakodnevno sluša vijesti o velikim uspjesima i ohrabrujuće riječi političara. Njegov dom posjećuju prijatelji i rodbina. Gospodin R. ima ambicije koje gaji, brige koje ga tište i uspomene koje njeguje. Ima dobro zdravlje i ispunjen ljubavni život. Jednoga dana, međutim, gospodin R. iznenada…

Zašto je poludeo gospodin R? I zašto ga mi, koji ne živimo u Zapadnoj Njemačkoj početkom sedamdesetih, tako dobro razumijemo?

 

EICHMANN U JERUZALEMU
Zagrebačko kazalište mladih
režija: Jernej Lorenci

 

Igraju:

KATARINA BISTROVIĆ DARVAŠ
DADO ĆOSIĆ
FRANO MAŠKOVIĆ
MIA MELCHER
PJER MENIČANIN
RAKAN RUSHAIDAT
LUCIJA ŠERBEDŽIJA
VEDRAN ŽIVOLIĆ

 

Trajanje: 210 minuta

 

Projekt Eichmann u Jeruzalemu zamišljen je kao dijalog s njemačkom filozofkinjom Hannom Arendt koja je u istoimenoj knjizi postavila nove temelje političke filozofije, propitujući ključna pitanja vezana uz zlo, njegovu narav koja se prije svega ogleda u banalnosti, a potom i pitanje o stvarnoj težini savjesti. Slovenski pozorišni redatelj Jernej Lorenci, dobitnik Europske nagrade za novu pozorišnu realnost 2017, u ovoj je predstavi istražio koliko nam prijeti opasnost od ponovnog pojavljivanja zla. S pomoću različitih medija na sceni se ustanovljuju elementi suđenja kao pozorišnog čina.