Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Balet „Panta rhei“, „Hamlet“ tuzlanskog pozorišta i „Hedda Gabler“ na repertoaru NPS

Balet „Panta rhei“, „Hamlet“ tuzlanskog pozorišta i „Hedda Gabler“ na repertoaru NPS

BOGAT REPERTOAR ZA POČETAK APRILA: BALET PANTA RHEI, HAMLET TUZLANSKOG POZORIŠTA I HEDDA GABLER NA REPERTOARU NPS

U utorak, 5. aprila 2022. godine u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena baletna predstava “Panta Rhei” u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač.

“Panta Rhei” je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografiran je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia. Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponovao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio Tajna rađen je na muziku afirmirane bh kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz briljantne prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mladi i talentovani Selma Efendić i Bulat Gareev. Ostatak ansambla čine: Ana Kuzmanović, Zulejha Kečo, Albina Huskić, Lejla Bajramović, Elio Arnoldo Villa Garcia, Til Čmančanin, Flavio Alberto Valentino, Goran Staniškovski i Ivan Salonski.

Shakespeareovog „Hamlet“ u režijskoj postavci Zlatka Pakovića, u izvedbi Narodnog pozorišta Tuzla, sarajevska pubilka imat će priliku pogledati u srijedu, 6. aprila 2022. godine u 19:30 sati. Ne propustite ovaj pozorišni spektakl.
U predstavi igraju: Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić, Milenko Iliktarević, Dragan Krstić, Senaid Subašić, Huso Terzić, Almir Salihović i Fahrudin Mustačević.

Dramska predstava „Hedda Gabler“ rađena po tekstu kultnog norveškog književnika Henrika Ibsena, u režiji Nermina Hamzagića naći će se na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo u četvrtak, 7. 4. 2022. godine s početkom u 19:30 sati.

U predstavi igraju: Mona Muratović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Vedran Đekić, Jasna Diklić i Belma Salkunić-
U svojoj simbolističkoj fazi, Ibsen istražuje duboke psihološke konflikte pojedinca i nemogućnost razrješenja sukoba između njegove stvarnosti i ideala. U tom pogledu, čini se da je Hedda Gabler jedan od najintimnijih Ibsenovih komada.“ (Nermin Hamzagić i Asja Krsmanović)

 

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba ili putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati