Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

“Balkanski špijun u Sarajevu” na repertoaru NPS

“Balkanski špijun u Sarajevu” na repertoaru NPS

REZERVIŠITE ULAZNICE ZA OVU PREDSTAVU

CIJENA: 8, 10, 15KM

 

“BALKANSKI ŠPIJUN U SARAJEVU” NA REPERTOARU NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

Naša komedija „Balkanski špijun u Sarajevu“ autora Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji uvaženog pozorišnog reditelja Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo u četvrtak, 6. 2. 2020. godine u 19:30 sati.

Prema briljantnom tekstu Dušana Kovačevića po kojem je svojevremeno i snimljen kultni film, osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji ni dan danas ne gubi na gledanosti jer je prožet tematikom koja je našla put i u današnjem vremenu. Tu satiru je osjetio i naš slavni reditelj Sulejman Kupusović koji je Špijuna “doveo” u Sarajevo i simbolično odlučio da se premijera odigra 29. Novembra na Dan republike nekadašnje Jugoslavije.

Prožima se tema jugonostalgije , kao i današnjih , ali i svjetskih aktuelnih tema terorizma , koje je Kupusović grandiozno-satirično smjestio u Bosnu gdje se kroz komediju nasmijao patološkoj opsjednutosti banjalučkih i beogradskih političara, samozvanih eksperata za terorizam, koji su tvrdili da je Bosna leglo Al-Kaide.

S druge strane , smještena je tema o religiji, islamističkim idejama ljudi koji sebi daju za pravo da odlučuju da li je neko religiozniji ili ne od njih, jer ulazeći u krizu prisjećaju se Jugoslavije i režima koji ih sve više rastužuje zbog činjenice da današnji lideri ne obraćaju pažnju na “malog čovjeka”.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Aldin Omerović, Mona Muratović, Milan Pavlović.

 

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na www.nps.ba ili putem blagajne koja radi u terminima od 9:00-11:30 sati i od 15:30-19:30 sati.