Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

“Don Quijote” i “Buba u uhu” na sceni NPS

“Don Quijote” i “Buba u uhu” na sceni NPS

 

BALET “DON QUIJOTE” I KOMEDIJA “BUBA U UHU” NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

Baletna predstava “Don Quijote” u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će izvedena u srijedu, 29. maja 2019. godine, sa početkom u 19:30 sati.
Predstava je rađena na temelju jednog od najvećih književnih djela u historiji svjetske literature “Don Quijote” španskog pisca Miguela de Cervantesa.

Kao predložak za baletni libreto izabrana je jedna epizoda o ljubavi Basilia i Quiterije iz drugog dijela Cervantesovog romana u kojem se govori o tome kako je lukavi mladić Basilio na prevaru dobio ruku svoje drage Quitarije. U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

U komediji „Buba u uhu“, rađenoj po tekstu Georgesa Feydeaua, u režiji Admira Glamočaka možete uživati u petak, 31. maja 2019. godine u 19:30 sati. “Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

U predstavi igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić.