Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Dramska predstava “O medvjedima i ljudima” 18. maja na sceni NPS

Dramska predstava “O medvjedima i ljudima” 18. maja na sceni NPS

DRAMSKA PREDSTAVA „O MEDVJEDIMA I LJUDIMA“ U ZNAK SJEĆANJA NA AUTORA I REŽISERA SAŠU ANOČIĆA, 18. MAJA NA SCENI NPS

U utorak, 18. maja 2021. godine, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava „O medvjedima i ljudima“ u znak sjećanja na nedavno preminulog autora i režisera Sašu Anočića. Predstave počinju u 19:30 sati.

Saša Anočić je bio višestruko nagrađivani glumac, autor i režiser, a svojom predstavom “Kauboji”, postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu. Za režiju predstave nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta, Plaketom Grada Zagreba, Vjesnikovom nagradom “Dubravko Dujšin”, Marulom za najbolje redateljsko ostvarenje, a predstava u cjelini osvojila je mnogobrojne nagrade.

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, Adnan Cico i Mirza Balić.

 

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba
putem e-maila:
boxoffice.nps@gmail.com
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.