Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

25. Takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam

September 28, 2018 @ 19:30 - 21:30

petak, 28. 9. 2018 u 19:30 sati
Koprodukcija NPS i SAD Ambasada u BiH
25. TAKMIČENJE U SPELOVANJU U OKRUGU PUTNAM
mjuzikl
koreografija i režija: Ryan Nelson
muzički reditelj: William Carlos Angulo

REZERVIŠITE ULAZNICE ZA OVU PREDSTAVU
CIJENA: 15, 20, 25KM

Narodno pozorište Sarajevo i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sa ponosom najavljuju projekta “BH Brodway”, koji je spojio 16 mladih glumaca iz raznih gradova širom BiH sa timom američkih umjetnika na produkciji brodvejskog hit mjuzikla “25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam”.

Premijera predstave će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu u petak 28. septembra, sa početkom u 19:30 sati, nakon čega će krenuti na turneju u šest gradova širom zemlje (Mostar, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Jajce i Banja Luka).

Projekat je započeo odabirom talentovanih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica na audicijima koje su održane u martu 2018. na dramskim akademijama u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci. Nakon sedmodnevne radionice održane u junu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, grupa se ponovo sastala u Sarajevu, gdje su počele probe. Produkcija ovog mjuzikla će biti izvrsna prilika da mladi ljudi pokažu šta su u stanju postići kada rade na realizaciji zajedničkog cilja. Projekat je i jedinstven primjer kulturne razmjene – grupa bh. glumaca, koji rade sa američkim umjetnicima, daju svojevrsnu bosansko-hercegovačku umjetničku perspektivu jednoj tipično američkoj umjetničkoj formi kao što je brodvejski mjuzikl.

Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

Na sljedećem linku pronaći ćete prvi u nizu video prezentacija mladih umjetnika koji učestvuju u ovom projektu: https://www.facebook.com/usembassy.bih/videos/10156616851009431/

Dodatne informacije o samom projektu možete pronaći i na facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/events/1126585477498329/

Uloge:
Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

Umjetnički tim:

AARON THIELEN je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tokom 23 godine umjetničkog rada u Marriott teatru, Thielen je bio uključen u preko 125 projekata – i kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarista, reditelj, ali i umjetnički direktor. Aaron je ko-scenarista dva nagrađivana mjuzikla OCTOBER SKY i HERO. Radio je kao koautor na nagrađivanim All Night Strut, A Fascinatin’ Rhythm and Now and Forever: The Music of Andrew Lloyd Webber with Marc Robin. Thielenove redateljske zasluge uključuju Spring Awakening, She Loves Me, te predstojeću 75-u godišnjicu produkcije predstave Oklahoma!

RYAN T. NELSON (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Ryan je također muzički direktor na čikaškom Marriott teatru, gdje je je odgovoran za desetine muzičkih produkcija, uključujući i svjetsku premijeru October Sky, Hero, Andrew Lloyd Weber: Now and Forever For the Boys. In 2016, Ryan je dobio nagradu Jeff Award za muziku u komadu Man of La Mancha, a kvalitet njegovog rada na predstavama A Chorus Line i The Light in the Piazza u Marriott teatru je u oba slučaja prepoznat nominacijama za nagradu Jeff Awards u Chicago teatru. Predavač je već 15 godina na Northwestern University, gdje je prethodno radio kao asistent na Bienen muzičkoj školi Northwestern University.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo

Details

Date:
September 28, 2018
Time:
19:30 - 21:30
Event Category:

Venue

Narodno pozorište Sarajevo
Obala Kulina bana 9
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
Phone:
+387 33 221 682
Website:
www.nps.ba

Organizer

Narodno pozorište Sarajevo
Phone:
+387 33 221 682
Email:
ureddirektora@nps.ba
Website:
www.nps.ba