Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ponuda koja se ne odbija

March 3, 2018 @ 19:30 - 21:00

REZERVIŠITE ULAZNICE ZA OVU PREDSTAVU

CIJENA: 10KM

Miljan Mandić
PONUDA KOJA SE NE ODBIJA
Režija: Haris Pašović i ansambl

Ponuda koja se ne odbija je autorski tekst Miljana Mandića u režiji Harisa Pašovića i ansambla predstave. Radnja komada se odvija u pograničnom gradiću u Srbiji u koji, vozom dolazi Mila Pavlović, prostitutka iz Beograda. Na putu ka želјenom gradiću , ona postaje svedok ubistva jednog migranta. Mila bi ovaj nemili događaj rado zaboravila, ali je mladić koji je ubio migranta, rođak gradonačelnika Vladimira Lukića, veoma imućnog čoveka. Da bi Lukići spasli zatvora svog rođaka,primoravaju je da potpiše lažnu izjavu. Iako, mlađi brat gradonačelnika Lukića, zavodi Milu i pokušava da je potkupi, Mila odbija da laže i pokušava da zaštiti odbeglog migranta. Da li će u tome uspeti , ostaje da se pogleda.
U ovakvoj postavci komada, pokušaćemo da otkrijemo u čemu se ogleda patriotizam srpskog društva koji je nebrojano puta bivao sluga ksenofobije i mržnje prema drugima, dokle sežu njegovi koreni u srpskom društvu i njegovoj kolektivnoj svesti i koliko realnih problema zapravo imaju migranti sa bliskog istoka koji su tretirani kao pošast fatalnog virusa (nešto nalik srednjovekovnoj pandemiji kuge) i kako sistemima moći u našem društvu, moćnici uspevaju da „ispeglaju“ sve svoje greške i gadosti u korist svojih ličnih interesa, a da to javnosti i malim, običnim lјudima sistema (u ovom slučaju „otpadnicima“) predstave kao borbu za nacionalni interes. Ipak, ti mali lјudi, koliko god bili grešni i marginalni, imaju istinu na svojoj strani, a ona jeste prva pretpostavka pravde i kao takva ima snage da menja lјude i pobeđuje.

Autor teksta: Miljan Mandić
Režija: Haris Pašović I ansambl

Igraju:
Mila Pavlović- Mina Pavlica
Strahinja Lukić- Miloš Lazić
Vladimir Lukić – Dušan Vukašinović / Peđa Marjanović
policajac – Peđa Marjanović / Dušan Vukašinović
migrant – Vukašin Ranđelović

Dizajn svetla: Branislav Milinković i Nikola Marinkov
Dizajn zvuka: Rastko Ilić
Scenografija i kostim: Maja Ivanović I Luna Šalamon
Produkcija: Udruženje Otelotvorenje i East West Centar Sarajevo u saradnji sa Ujvideki Szhinhaz, Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i Narodnim pozorištem Sarajevo.

Details

Date:
March 3, 2018
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:

Venue

Narodno pozorište Sarajevo
Obala Kulina bana 9
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
Phone:
+387 33 221 682
Website:
www.nps.ba

Organizer

Narodno pozorište Sarajevo
Phone:
+387 33 221 682
Email:
ureddirektora@nps.ba
Website:
www.nps.ba