Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Looking for Europe

Looking for Europe


LOOKING FOR EUROPE
Ujedinjeni protiv populizma, s ljudima iz Sarajeva.

Predstavu Looking for Europe je napisao francuski pisac i filozof Bernard-Henri Lévy za pozorišnu turneju u 20 europskih gradova od marta do maja 2019. godine.

Looking for Europe je monolog intelektualca koja se odvija u hotelskoj sobi u Sarajevu. Treba li početi s grčkom mitologijom? S njemačkom filozofijom? Ili kako se Europa suočila s totalitarnom tiranijom i bijedom tijekom prošlog stoljeća? Nažalost, sve što pada na pamet su puste slike starog kontinenta opkoljene valovima nacionalizma, rasizma, ksenofobije i antisemitizma bez presedana od 1930-ih.
Gilets jaunes (“Žuti prsluci”)…savez desnih i lijevih demagoga u Italiji…pojava neliberalnih diktatura u srednjoj Europi…priznanje neuspjeha kada se, u poetičnom i spektakularnom smjeru događaja, duhovi Dantea, Goethea i Vaclava Havela vraćaju kako bi predložili izlaz iz labirinta populizma.

Oda Europi i pokušaj da se uskrsne duh Spinoze, od romanopisaca Austro-Ugarske monarhije, Lecha Walese i Picassa, Looking for Europe je putujuća izvedba koja poziva na demokratski otpor i oživljavanje nade u sedmicama prije europskih izbora u maju 2019. godine.

U dobrom elizabetanskom stilu, tekst Looking for Europe je napisan i adaptiran političkoj situaciji i aktualnim događajima u svakom od 20 gradova u kojima će biti izvedena predstava.

Predstava će se izvoditi na francuskom jeziku s elektronskim titlovanjem na jeziku zemlje domaćina.

Vrijeme izvođenja je 90 minuta.

Filozof Bernard-Henri Lévy autor je četrdeset knjiga, uključujući The Empire and the Five KingsBarbarism with a Human Face i Who Killed Daniel Pearl?

Njegovi dokumentarci uključuju PeshmergaThe Oath of Tobruk, i Bosna!

Predstva će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u ponedjeljak, 13. 5. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati.

 

REZERVIŠITE ULAZNICE ZA OVU PREDSTAVU

CIJENA: 10, 15, 20KM