Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Međunarodna poruka: Friedemann Vogel

Međunarodna poruka: Friedemann Vogel

Međunarodna poruka: Friedemann Vogel

Sve počinje pokretom; to je naš zajednički instinkt, a ples je rafinirani pokret komunikacije. Ma koliko važna i dopadljiva bila besprijekorna tehnika, ​suština plesa je ipak njegova izražajnost.

Mi plesači stalno smo u pokretu i težimo stvaranju tih nezaboravnih trenutaka. To je ono što svaki plesač nastoji postići bez obzira na žanr.

Pa kad nam odjednom, zbog zatvorenih pozorišta i otkazanih festivala, više nije dozvoljeno plesati, naši svjetovi zamiru. Bez fizičkog kontakta. Bez predstava. Bez publike. Nikada u novijoj istoriji plesna zajednica nije bila pred tako velikim zajedničkim izazovom da ostane motivisana, da pronađe svoj smisao postojanja.

No baš kad nam se oduzme nešto dragocjeno, doista cijenimo važnost onoga što radimo i koliko ples znači za cjelokupno društvo. Plesače se obično slavi zbog njihove fizičke vještine, no u stvari, nas puno više održava naša mentalna snaga. Vjerujem da će nam ta jedinstvena fizička i psihička živahnost pomoći da sve prevladamo, da nanovo otkrijemo sebe kako bismo nastavili plesati i inspirisati se. Friedemann Vogel