Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Nakon dramske predstave „Ožalošćena porodica“, večeras na repertoaru balet „Sedam smrtnih grehova“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu

Nakon dramske predstave „Ožalošćena porodica“, večeras na repertoaru balet „Sedam smrtnih grehova“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu

NAKON DRAMSKE PREDSTAVE OŽALOŠĆENA PORODICA, VEČERAS NA REPERTOARU BALET SEDAM SMRTNIH GREHOVA U PRODUKCIJI NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

 Sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo izvedena hit komedija Branislava Nušića, „Ožalošćena porodica“ u režijskoj postavci Jagoša Markovića.

Jagoševo  rediteljsko čitanje ove drame dopalo se sarajevskoj publici, a izvedbu su pratile salve smijeha i aplauza. Po završetku predstave, dramski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu nagrađen je ovacijama publike.

Večeras će ljubitelji baleta, imati priliku pogledati sjajan savremeni balet „Sedam smrtnih grehova“ za koji je, u okviru programa „Mladi koreografi“ Narodnog pozorišta u Beogradu, koreografiju uradio Igor Pastor.

Koreografa Igora Pastora, sarajevska publika već poznaje kao baletnog partnera Tamare Ljubičić  iz predstave  „Uspavana ljepotica“.

Kompozitor baleta „Sedam smrtnih grehova“  je Miroslav Bako, scenografkinja Jasna Saramandić, kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić, a asistentica koreografa je Marija Bajčetić.

Sarajevskoj publici će se pokloniti: Milan Rus, Bojana Žegarac Knežević,  Nicola Bianco, Russel Anthony Nokes, Dejana Zlatanovski, Gabriele De Fazio, Milena Ogrizović, Maja Stojakov, Mina Radoja, Ljiljana Velimirov, Olja Đukić, Natalija Aksentijević, Sonja Milovanov, Antonio Alvise Bibbo i Raffaele Diligente.

Gostovanje  Narodnog pozorišta Beograd u Sarajevu biće ispraćeno i izložbom „Bora Grigorović“ posvećenom jednom od najznačajnijih pozorišnih, filmskih i TV reditelja u regiji.

Borislav Bora Grigorović bio je  rezidentni reditelj Narodnog pozorišta Sarajevo od 1954.  kada je postavio Goldonijevu „Mirandolinu“ pa sve do 1964. kada se vratio u Narodno pozorište u Beogradu u kojem je ostao do kraja karijere. Za vrijeme desetogodišnjeg rada u Narodnom pozorištu Sarajevo režirao je 30 predstava. Borislav Bora Grigorović dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva.

Izložbu će biti postavljena u pozorišnom foajeu, a sarajevska publika će je moći pogledati prije početka predstava sve do 18. februara.  Autorica izložbe je Dragica Gaćeša. Izložba je nastala u produkciji Muzeja Narodnog pozorišta.