Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS – Balet “Don Quijote” na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

NPS – Balet “Don Quijote” na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

BALET DON QUIJOTE NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

Premijerno u ulozi Basilia mladi baletni igrač Ervis Koceku.

Baletna predstava “Don Quijote” u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, nakon skoro godinu dana, na radost publike, bit će izvedena u četvrtak, 26. aprila, sa početkom u 20:00 sati.
Predstava je rađena na temelju jednog od najvećih književnih djela u historiji svjetske literature “Don Quijote” španskog pisca Miguela de Cervantesa.

Kao predložak za baletni libreto izabrana je jedna epizoda o ljubavi Basilia i Quiterije iz drugog dijela Cervantesovog romana u kojem se govori o tome kako je lukavi mladić Basilio na prevaru dobio ruku svoje drage Quitarije.

Značajno je istaknuti da će svoju premijeru u ovoj izvedbi imati mladi i talentovani baletski igrač Ervis Koceku, koji će utjeloviti ulogu Basilia. Nije krio svoje zadovljstvo i sreću što će imati priliku pokazati se pred sarajevskom publikom u ulozi Basilia.

 

Zamolili smo da se osvrne na priliku koja mu je pružena da utjelovi ulogu Basilia

– Sretan sam što mi je pružena prilka da igram ovu ulogu, da pokažem svoje igračke
kvalitete. Don Quijote je balet koji se izvodi na svim baletnim scenama diljema svijeta dakle i u baletnom smislu to je „lektira“. Radujem se i dat ću svoj maksimum da publika koja tu noć bude u Narodnom pozorištu Sarajevo uživa. – rekao je Ervis.

Ostavili smo ga da zajedno sa ostalim kolegama vrši posljednje pripreme za sutrašnju izvedbu baleta Don Quijote.

Termin zakupljen od strane: Ladies in