Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS i Lutrija BiH: Brončane plus kartice za 23 srednje škole

NPS i Lutrija BiH: Brončane plus kartice za 23 srednje škole

NPS i Lutrija BiH: Brončane plus kartice za 23 srednje škole

 

Narodno pozorište Sarajevo i Lutrija BiH nastavljaju saradnju na projketu pod nazivom “Mladi, neizostavni dio javnog kulturnog života BiH-za bolje sutra” u okviru koga su danas za 23 srednje škole sa područja Kantona Sarajevo dodjelili brončane plus kartice za sezonu 2018/2019.

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović na svečanoj pres-konferenciji je kazala da je program prošle godine realiziran veoma uspješno najviše zahvaljujući predanosti i krativnosti mladih ljudi, učenika koji su za njega pokazali veliko interesovanje.

– Naša je želja i ovaj put dati priliku mladim ljudima da zaista budu neizostavni dio kreativnog stvaralaštva Narodnog pozorišta Sarajevo, te vjerujemo da će njihov talent i ideje zablistati kao dragulj koji pripada svima nama – dodala je Hašimbegović.

Lutrija BiH, kako je kazao njen predstavnik Nedim Hamzić, izuzetno je zadovoljna prošlogodišnjom saradnjom na ovom važnom kulturno-obrazovnom projektu za omladinu, što je bio jedan od razloga da odluče i ove godine finansijski podržati njegovu realizaciju.

Projekt čiji je cilj integracija i socijalizacija mladih ljudi, te njihovo uvođenje u kulturna dešavanja, ove godine je proširen što se tiče broja škola, ali i aktivnosti. Koordinator projketa uime Narodnog pozorišta Sarajevo Nikolina Petković-Jalovičić je kazala da pored izložbe projekt ove godine može uključiti i scenski angažman učenika i škola, koncerte, performanse, napominjući da je samo nebo granica njihovoj kreativnosti.

Predstavnik direktora srednjih škola Suad Alić izrazio je zadovoljstvo što prvobitna ideja prerasta u tradiciju i obuhvata sve više škola, te dodao da ovaj vid saradnje i podrške treba biti primjer i za djelovanje u drugim oblastima.

 

Preuzeto sa: fokus.ba