Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS- Maj u Narodnom pozorištu Sarajevo – Komedije koje volite

NPS- Maj u Narodnom pozorištu Sarajevo – Komedije koje volite

 

MAJ U  NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO – KOMEDIJE KOJE VOLITE

Očekuje nas vrhunski program

Ne propustite  priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima koja vas očekuju u mjesecu maju u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Za vas smo pripremili pregršt smijeha, dobrog raspoloženja i bogat program.

Četvrtak 3. maj, rezervisan je za jednu od najgledanijih lutkarskih predstava iz Regiona  “Aladin i čarobna lampa” u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka. Izvedba ove lutkarske predstave  je savršenstvo izvedbe, 3D projekcije, glumačke interpretacije i nadasve sjajne priče vođene originalnom režijom jedne od najboljih rediteljica ex yu prostora Saše Broz. Ovom predstavom bit će otvoren 4. Festivala dječije umjetnosti – FEDU.

Rezervišite  svoje karte na vrijeme! Djeca ovaj spektakl na sceni moraju vidjeti! Predstava počinje u 19:30 sati.

U petak, 4. maja, u 19:30 sati,  možete uživati u drugoj reprizi Mozartove opere „Čarobna frula“ koju će za vas izvesti solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo,  uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Josip Šego.  Režiju potpisuje Muhamed Hrustanović.

Priuštite sebi nezaboravnu noć uz „Čarobnu frulu“, u jednom od najljepših Pozorišta na svijetu. Dopustite da vas čarolija muzike odvede u daleki svijet bajke i uživajte u najljepšim melodijama koje su ikada komponovane. Dobro nam došli.

Pogledajte  višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Predstava će biti izvedena u okviru Dana Kantona Sarajevo u subotu, 5. maja 2018. godine, sa početkom u 19:30 sati. Jedinstvena cijena ulaznice je 5 KM, Iskoristite ovu  pogodnost.

Podsjećamo da su Kanton Sarajevo i Narodno pozorište omogućili po 100 besplatnih ulaznica za Operu „Čarobna frula“ i dramu „Sve se nekako preživi, osim smrti“ za naše drage penzionere, koji svoje ulaznice uz kopiju penzionerskog čeka mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od:  9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

U ponedjeljak, 7. maja uživajte u baletnoj bajci „Palčica“ u režiji i koreografiji Nermine Damian, koju će Balet NPS, izvesti za našu publiku u 12:00 sati. Budite dio baletne bajke. Predstava se izvodi u okviru Dana Kantona Sarajevo.

U srijedu, 9. maja sa početkom u 19:30 sati, na sceni NPS, bit će izvedena komedija „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ autora Almira Imširevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića u režiji tvorca pozorišnih hitova Admira Glamočaka. Narednu izvedbu možete pogledati u četvrtak, 17. maja 2018. godine. 

Koncertom slavnog Aljoše Jurinića hrvatskog pijaniste, Sarajevske filharmonije i maestra Ive lipanovića, u četvrtak, 10. maja svečano će početi festival  24. Sarajevske večeri muzike. – 24. SVEM. Koncert počinje u 20:00 sati.

U petak, 11. maja u 19:30 sati, očekuje nas izvedba Nušićeve komedije „Ožalošćena porodica“. Neka vaš izbor bude dolazak u Narodno pozorište Sarajevo, jer dobro raspoloženje je zagarantovano.

Utorak 15. maj rezervišite za posjetu Narodnom pozorištu Sarajevo,  jer vas očekuje pregršt smijeha i dobrog raspoloženja. Tu noć sjajna glumačka postava učinit će noć nezaboravnom, jer će za vas izvesti komediju „Buba u uhu“ u režiji Admira Glamočaka. Predstava počinje u 19:30 sati.

Svečano zatvaranje 24. izdanja festivala Sarajevske večeri muzike bit će upriličeno u petak 18. maja 2018. godine  u 20:00 časova,  u Narodnom pozorištu u Sarajevu uz vrhunskog ruskog violinistu Sergeja Krylova. Krylov će premijerno nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom i maestricom Samrom Gulamović.

U subotu , 19. majaiskorisite našu posebnu pogodnost i po jedinstvenoj cijni ulaznica od 5 KM pogledajte dramu Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“  nastalu u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo. Predstava počinje u 19:30 sati.

U četvrtak,  24. maja,  na maloj sceni NPS, EN FACE  sa početkom u 19:30 sati, bit će izveden intrigantni  komad o  Adolfu Hitleru i njegovim ljubavnicama,  satkan u dramu Roberta Davida MacDonalda „Sastanak na vrhu“ u režiji Ferida Karajice,  koju će za vas izvesti vrhunski glumački trojac Ejla Bvčić – Tarakčija, Sanela Pepeljak i Vedran Đekić.

Srijeda 30. maj, donosi nam premijeru Baleta NPS,  G.B. Pergolesi „STABAT MATER“ – C.Debussy „FAUN“ u koreografiji Edwarda Cluga, pratnji  Sarajevske filharmonije,  kojom će dirigovati Aida Jažić.

Prva repriza očekuje nas dan poslije,  31. maja u 19:30 sati.              

www.nps.ba

Narodno pozorište Sarajevo

Vaše mjesto susreta!