Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS – Narodno pozorište Sarajevo novi partner Evropskog pokreta u BiH

NPS – Narodno pozorište Sarajevo novi partner Evropskog pokreta u BiH

Narodno pozorište Sarajevo novi partner Evropskog pokreta u BiH

 

Narodno pozorište,Sarajevska filharmonija i Nacionalni park Una – partneri „Evropskog partnerstva“
Evropski pokret u BiH,sutra – utorak 25.06.2018.godine sa početkom u 11.30 sati, u Hotelu „Europa“Sarajevo –Sala „Atrium“- organizira press konferenciju za medije i sredstva javnog informiranja. Povod organiziranja press konferencije je potpisivanje Memoranduma za evropsko partnerstvo sa istaknutim društveno-kulturnim i turističkim liderskim institucijama naše države : „Narodno pozorište /kazalište Sarajevo“, „Sarajevska filharmonija“, i „Nacionalni park UNA“.

Potpisivanjem „Evropskog partnerstva“ sa našom organizacijom, Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija i Nacionalni park Una, postaju kolektivni članovi i partneri „Foruma za poslovno lobiranje / opšte društveni dijalog u BiH“, sa pravom punopravnog odlučivanja u Evropskim pokretom u BiH. Na ovaj način, Evropski pokret u BiH započinje transparentan proces uključenja istaknutih društvenih djelatnika u rukovodeće organe organizacije, sa ciljem osnaženja „pro-evropskog“ lobija u procesu EU integracija naše zemlje.

Zemlja i društvo,koji pretendiraju da u dogledno vrijeme postanu punopravne članice EU, između ostalog,a možda i po najvažnije, moraju imati razvijenu kulturnu i turistički odgovornu, osvješćenu zajednicu i kritičnu masu, pošto Evropska unija ogroman značaj pridaje upravo ovim oblastima. Evropski pokret je prepoznao Narodno pozorište Sarajevo, Sarajevsku filharmoniju i Nacionalni park Una,kao lidere i predvodnike naprednih kulturnih i turističkih aktivnosti i projekata,koji već sada se sa punim pravom i stručnim kapacitetima, mogu mjeriti sa sličnim institucijama širom Evrope, te na taj način ujedno biti više nego dostojan i ponosan predstavnik naše društvene zajednice.

Pozivamo zainteresirane medije i sredstva javnog izvještavanja da proprate sutrašnju press-konferenciju i potpisivanje Memoradnuma o „evropskom partnerstvu“, kojeg će sa Evropskim pokretom,u ime „Narodnog pozorišta Sarajevo“ potpisati direktorica Marijela Hašimbegović, u ime „Sarajevske filharmonije“ direktor Samir Lokvančić, i u ime „Nacionalnog parka Una“-direktor Amarildo Mulić .