Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS – Predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” na XXI Teater festu “Petar Kočić” 2018.

NPS – Predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” na XXI Teater festu “Petar Kočić” 2018.

“SVE SE NEKAKO PREŽIVI,  OSIM SMRTI” NA XXI TEATAR FESTU “PETAR KOČIĆ” 2018.
U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, u nedjelju, 10. juna 2018. godine u okviru XXI Teatar festa “Petar Kočić” 2018., bit će izvedena dramska predstava ”Sve se nekako preživi, osim smrti” u režiji Dine Mustafića, a prema tekstu Ljubice Ostojić.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze… Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

U predstavi ”Sve se nekako preživi osim smrti” igraju: Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić, Balet NPS. Posebno  ističemo učešće Hora „Castra“ iz Banja Luke,  što govori o snazi umjetnosti kao mostu koji spaja srca duše i ljude.

Teatar fest “Petar Kočić”  je festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda. Trajat će od od 4. do 11. juna.

U ponedjeljak, 11. 06. 2018. bit će upriličena dodjela nagrada i svečano zatvaranje teatar festa.