Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS – Večeras balet “Pepeljuga” – Ioan Vasile Soit premijerno u ulozi princa

NPS – Večeras balet “Pepeljuga” – Ioan Vasile Soit premijerno u ulozi princa

 

VEČERAS BALET PEPELJUGA
Ioan-Vasile Soit premjerno u ulozi princa

Večeras sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izveden komični baletJ. Strauss II „Pepeljuga“ u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva, koji će za vas izvesti sjajni ansambl i solisti Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić.

Jeste li spremni za modnu reviju, autograme, Elvisa, Marilyn Monroe? Sve to vas očekuje ako večeras u 19:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Nakon 10 godina izvođenja ovaj balet i dalje puni salu pozorišta, večeras povjerenje je ukazano baletnom umjetniku Ioanu – Vasile Soitu koj će premjerno igrati ulogu princa, uz sjajnu Tamaru Ljubičić, solisticu Baleta NPS, koja će utjeloviti ulogu Pepeljuge.
Upitali smo Iona kako se osjeća obzirom da mu je večeras ukazano povjerenje i da će igrati glavnu mušku ulogu, ulogu princa?
– Sretan sam što mi je ukazano povjerenje da večeras za našu publiku igram ulogu princa. Pet godina sam dio ovog divnog kolektiva. Iskoristi ću priliku koja mi je pružena i dati svoj maksimum kako bih opravdao to povjerenje. Siguran sam da će i večeras publika uživati kako u mojoj tako i u igri ostalih kolega.
Na naše pitanje koliko znači imati podršku ansambla i partnerice Tamare, odgovorio je:
– Jako je bitno da vas kolege podrže i da s vama „zajedno dišu“, tu razamjenu energije sa kolegama je teško opisati, ali ona je ipak opipljiva i za nas je jako bitna, jer se kroz našu zajedničku igru odašiljamo taj pozitivni implus prema publici. Svaka individua je bitna unatoč podjeli na solističke i ansambl uloge, sve je to kolektivni čin. Radost publike i njihov aplauz nama umjetnicima znači sve.