Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NPS – Za kraj mjeseca aprila uz posebne pogodnosti uživajte u vrhunskim predstavama

NPS – Za kraj mjeseca aprila uz posebne pogodnosti uživajte u vrhunskim predstavama

ZA KRAJ MJESECA APRILA UZ POSEBNE POGODNOSTI UŽIVAJTE U VRHUNSKIM PREDSTAVAMA

Ne propustite priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje smo pripremili za završnicu mjeseca aprila.

Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od 5 KM uživajte u komičnom baletu „Pepeljuga“, dramskoj predstavi Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ ili višestruko nagrađivanoj drami, rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.

Neka vas opusti komični balet „Pepeljuga“ u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva , koji će za vas maestralno izvesti solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić. Izvedba baleta „Pepeljuga“ planirana je za četvrtak, 19. aprila sa početkom u 19:30 sati.

U subotu 21. aprila pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.

Ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.
Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe.
Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze…

Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.
Predstava će biti izvedena u subotu, 28. aprila 2018. sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice za predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od: 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

 

Narodno pozorište Sarajevo
Vaše mjesto susreta!