Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

ODRŽANA PRESS- KONFERENCIJA U NPS

ODRŽANA PRESS- KONFERENCIJA U NPS

ODRŽANA PRESS-KONFERENCIJA U NPS

U Narodnom pozorištu Sarajevo, danas je održana press – konferencija, povodom izložbe učenika sarajevskih srednjih škola „Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih“ koji je podržala Lutrija BiH.

Na press – konferenciji novinarima su se obratili: direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo, Marijela Hašimbegović, kordinator izložbe, Nikolina Petković – Jalovičić, ispred sponzora projekta Lutrije BiH, Nedim Hamzić sa saradnicima, Adis Lukač, kustos izložbe, direktori, profesori i učenici srednjih sarajevskih škola.

Cilj same izložbe jeste pružiti šansu mladim ljudima, da kroz svoje radove iskažu viđenje i doživljaj teatra. Učenici 20 srednjih sarajevskih škola koje je Lutrija BiH u saradnji sa NPS, nagradila „Bronzanim karticama“ svoju inspiraciju našli su gledajući predstave, nastali su sjani radovi, pa tako ćemo na izložbi moći vidjeti ulja na platnu, skulpture, literarne radove, kratke filmove, modnu reviju, nastup Srednje muzičke i baletne škole te druge umjetničke instalacije i radove.

Važno je istaknuti da će se ovakvi projekti nastaviti u budućnosti, te da će ih Lutrija BiH sa zadvoljstvom podržati, što će omogučiti kontinuitet saradnje sa Narodnim pozorištem Sarajevo. Naša je želja prikazati kako oči i srca mladih doživljavaju predstave u teatru, sam teatar, kao i život kroz koji hrabro koračaju, što se jasno prepoznaje u svakom radu. Zaista ne znamo za koji bi rad mogli reći da je ljepši ili najljepši…poput kaleidoskopa…svaki put kada ga okrenete uvijek ispadne nova slika, drugačija… svaki put kao da ljepša ne može biti…a svaka satkana od istih perlica…kao naša draga djeca, njihovi radovi i njihovi doživljaji….

Izložba će svečano biti otvorena 13. 12. 2017. u 12:00 sati, u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo.