Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Otvoreno pismo glumca Slavena Vidaka

Otvoreno pismo glumca Slavena Vidaka

To se valjda zove postmodernizam. Sve može da se nađe sa svačim, u susjedstvu, sve zauzima svoje mjesto u sadašnjosti… Ali ko bi u ovo strašno vrijeme, u ovoj nesretnoj zemlji upotrebljavao tako budalastu riječ kao što je Nagrada. Posluživši se jezikom prof. Tvrtka Kulenovića, ujedno on je i lik kojeg  igram u predstavi, a za koji sam na Pozorišnim/kazališnim susretima u Brčkom dobio nagradu Grand Prix za najbolju mušku ulogu, želim reći da smo svi skupa daleko od toga da kao društvo i pojedinci zaslužujemo nagradu.

U ozračju u kome je sve bitnije od same umjetnosti, moram reći da sam uznemiren količinom dnevnopolitičke problematike kojoj dopuštamo da truje posvećeni prostor umjetnosti.

Puno je posla, zasučimo rukave i učinimo sve što možemo, svako tamo gdje je najbolji, za prijeko nam potrebnu evoluciju. Za početak odbacimo monologe i prihvatimo dijalog;  sudovi neka sude; zaštitimo žrtve; aktivisti neka se aktiviraju; građani neka insistiraju na odgovornosti vlasti, a glumci neka igraju i time izraze svoje stavove. Doći će vrijeme i za nagrade.

Slaven Vidak