Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

„Ožalošćena porodica” na gostovanju u Akzent teatru

„Ožalošćena porodica” na gostovanju u Akzent teatru

„OŽALOŠĆENA PORODICA” NA GOSTOVANJU U AKZENT TEATRU

U nedjelju, 1. 12. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati, u Akzent teatru ( Theater Akzent) u Beču, bit će izvedena komedija „Ožalošćena porodica“ rađena po tekstu Branislava Nušića, u režiji Ahmeda Imamovića.

“Ožalošćena porodica” je zanimljiva komedija o jednoj “ožalošćenoj“ grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila.U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Sead Pandur,  Ermin Sijamija, Alen Muratović, Vedran Đekić, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Nisveta Omerbašić, Vedrana Božinović, Merima Lepić-Redžepović.

Organizator predstave je Kulturno i sportsko društvo Zagreb iz Beča u saradanji sa Veleposlanstvom Bosne i Hercegovine u Austriji.