Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Povratak publike u Narodno pozorište Sarajevo uz podršku Addiko banke

Povratak publike u Narodno pozorište Sarajevo uz podršku Addiko banke

Povratak publike u Narodno pozorište Sarajevo uz podršku Addiko banke

Građani Sarajeva, ali i svih drugih gradova BiH, od petka 29. 5. 2020. godine, će ponovo moći uživati u programskim sadržajima Narodnog pozorišta Sarajevo. U susret ponovnom otvaranju kulturnih institucija, Addiko banka, dugogodišnji partner Narodnog pozorišta Sarajevo, će za posjetioce obezbjediti dezinfekciona sredstva. Ova saradnja, osim finansijske podrške radu Pozorišta, podrazumijeva i različite aktivnosti usmjerene na promovisanje kulture i pozitivnih društvenih vrijednosti.

Narodno pozorište Sarajevo je naš dugogodišnji partner s kojim se trudimo ostvariti brojne zajedničke projekte i aktivnosti u službi promocije kulture. Tokom prethodnih godina smo poklanjali besplatne ulaznice za predstave svim građanima i mlađim posjetiocima, a zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine smo odlučili pokriti troškove sigurnog izvođenja predstava, kako bi ljubitelji pozorišne umjetnosti mogli nesmetano uživati u brojinim kulturnim sadržajima koji predstoje u narednim mjesecima”, istakla je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

Mjere predostrožnosti za rad kulturnih institucija podrazumijevaju dezinfekciju prostora i posjetioca pozorišta. Obzirom da Addiko banka pored finansijske podrške koju već tradicionalno obezbjeđuje, pomaže Narodnom pozorištu Sarajevo u oblikovanju bolje lokalne zajednice, obratili smo se svom dugogodišnjem partneru, koji nas je odlučio podržati. Addiko banka je na ovaj način omogućila građanima siguran pristup našim predstavama“, istakao je Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo i iskazao je zahvalnost Addiko banci na kontinuiranoj podršci.

Prvo izvođenje u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će Gala večer koja je planirana za 29. 5. 2020. godine.