Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Predstave na YouTube kanalu ubuduće će biti emitovane u dva termina

Predstave na YouTube kanalu ubuduće će biti emitovane u dva termina

Predstave na YouTube kanalu ubuduće će biti emitovane u dva termina

Narodno pozorište Sarajevo će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina: večernjem u 19:30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13:00 sati. Također, sve predstave NPS na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitovanja.

U subotu, 4. 4. 2020. godine u 19:30 sati, Narodno pozorište Sarajevo putem zvaničnog YouTube kanala emitovat će predstavu “Tvrđava“, koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića. Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović. Reprizno emitovanje ove predstave možete pogledati na YouTube kanalu u nedjelju, 5. 4. 2020. u 13:00 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponovao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.

Uloge ostvarili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju hor i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.