Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Preminuo glumac i redatelj Saša Anočić

Preminuo glumac i redatelj Saša Anočić

U 53. godini iznenada je preminuo nagrađivani glumac i redatelj Saša Anočić.

Saša Anočić rođen je 1968. u Osijeku.

Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1998.

Isprva je kao glumac zaposlen u Hrvatskom narodnom pozorištu u Osijeku, odakle prelazi u Zagrebačko pozorište mladih, a zatim u glumački ansambl zagrebačkog Gradskog pozorišta Trešnje.

Tamo je ostvario brojne zapažene uloge: bio je Strašilo u “Čarobnjaku iz Oza”, Otac u “Mami kao priči”, Lumiere u “Ljepotici i Zvijeri”, Fagin u “Oliveru Twistu”, igrao je u predstavi “Ne, prijatelj!”.

Na pozornici Trešnje režirao je predstave “Alisa (prema onoj U zemlji čudesa L. Carrolla”), “Pinocchio” i “Frankenstein”, za koje je uz režiju napravio i dramatizaciju, a bio je i direktor tog dječjeg teatra.

U Narodnom pozorištu Sarajevo radio je dramsku predstavu “O medvjedima i ljudima” kao režiser i autor teksta.

Svojom predstavom “Kauboji”, postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu.

Za režiju predstave nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta, Plaketom Grada Zagreba, Vjesnikovom nagradom “Dubravko Dujšin”, Marulom za najbolje redateljsko ostvarenje, a predstava u cjelini osvojila je mnogobrojne nagrade.

Igrao je u filmovima “Kauboji”, “Koko i duhovi”, “Libertango”, “Crnci”, “Zapamtite Vukovar”, “Gospođa za prije”, “Armin”, “Mrtvi kutovi”, “Leti, leti”, “Prezimiti u Riju”, “Chico”, “Anđele moj dragi”…

Saša Anočić iza sebe ostavlja kćerku Miu Anočić Valentić, koju ima iz prvog braka i koja je također profesionalna glumica, te troje djece koje ima iz drugog braka, Izabelu, Rafaela i Angelu.

Preuzeto sa: radiosarajevo.ba