Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

“Rotary za izvrsnost” – Tradicionalni humanitarni koncert u Narodnom pozorištu

“Rotary za izvrsnost” – Tradicionalni humanitarni koncert u Narodnom pozorištu

“Rotary za izvrsnost”

Tradicionalni humanitarni koncert u Narodnom pozorištu

Rotary Club Sarajevo deveti put organizira tradicionalni humanitarni koncert “Rotary za izvrsnost”, koji će se održati u petak, 11. 3. 2022. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 20:00 sati. Ovo će biti jedinstvena prilika da se Rotary Club Sarajevo oduži svojim vjernim prijateljima, sponzorima koji doniraju novac za stipendiranje mladih izvrsnih učenika. Prijatelji i gosti koncerta moći će uživati uz tradicionalne bosanskohercegovačke sevdalinke u izvedbi benda Divanhana. Gost večeri bit će i prvak sarajevske opere, Marko Kalajnović.

„Budući da smo u protekle dvije godine bili spriječeni organizirati ovaj, za nas posebno važan, humanitarni koncert, bit će ovo izvrsna prilika da obilježimo 90 godina postojanja Rotary Cluba Sarajevo“, rekao je predsjednik Kluba, Benjamin Hedžić. „U sklopu projekta Rotary za izvrsnost već dugi niz godina stipendiramo istaknute, izvrsne sarajevske srednjoškolce. Do sada smo stipendirali preko 200 mladih ljudi koji su imali priliku učestvovati i na programima mentorstva, ali i sami organizirati projekte u svojoj lokalnoj zajednici“, istakao je Hedžić.

Ovogodišnji koncert realizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a kao i svake godine, svi prihodi od koncerta namijenjeni su za stipendiranje učenika i studenata u tekućoj i narednoj školskoj godini. Princip je jednostavan, svako može biti donator i podržati ovaj projekat. Zauzvrat imat ćete mogućnost da uživate u tradicionalnoj muzici bosanskohercegovačkog sevdah benda Divanhana. Inače, ovaj muzički sastav izvodi sevdalinke u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Ovom prilikom, grupa Divanhana će u Narodnom pozorištu predstaviti i svoj novi, četvrti studijski album simboličnog naziva „Zavrzlama“.

Podržite naš humanitarni koncert, budite dio nas i zajedno u ovoj svečanoj i posebnoj večeri obilježimo 90 godina postojanja Rotary Cluba Sarajevo.

Za rezervaciju karata i sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem e-maila rotaryclub.sarajevo@gmail.com