Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Sarajevska zima u Narodnom pozorištu Sarajevo

Sarajevska zima u Narodnom pozorištu Sarajevo

Sarajevska zima u Narodnom pozorištu Sarajevo

 

Danas su u Narodnom pozorištu Sarajevo direktor NPS Izudin Bajrović i direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić postigli dogovor o partnerstvu i realizaciji programa 35. Internacionlanog festivala Sarajevska zima pod motom „Buka i Bijes“ koji će biti izveden u Kući na obali.

Direktor NPS Bajrović izrazio je zadovoljstvo što se višedecenijska saradnja Narodnog pozorišta Sarajevo i festivala Sarajevska zima uspješno nastavlja.

Direktor festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić je istakao:
– Tridesetpetogdišnja saradanja sa Narodnim pozorištem Sarajevo rezultirala je izvanrednim operskim, dramskim, baletnim i multimedijalnim predstavama i veoma značajnim gostovanjima renomiranih svjetskih umjetnika i pozorišta.

Ovogodišnja Sarajevska zima bit će u znaku kreativne buke i bijesa i prirodno mjesto otvaranja festivala su Trg Susan Sontag i Narodno pozorište Sarajevo.
Iz bogatog programa festivala Sarajevska zima planiranog za februar izdvajamo:
Državni ansambl igara i plesa Mađarske – 7. februara u 20:00 sati, Gala koncert Sarajevske filharmonije sa umjetnicima Oulim orkestra iz Južne Koreje – 9. februara u 20:00 sati i predstava Nacionalnog teatra Brno „Vera“ – 25. februara u 19:30 sati.

U program Sarajevske zime uvrštena su i ostvarenja Narodnog pozorišta Sarajevo: premijera drame Brehtov „Kavkavski krug kredom ” u režiji Paola Magellija – 14. februara u 19:30 sati, balet „Okovani Prometej” u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač – 16. februara u 19:30 sati, Rosinijeva opera “Seviljski Berberin” – 26. februara u 19:30 sati i koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo i festivala Sarajevska zima “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ u režiji Admira Glamočaka- 27. februara u 19:30 sati.