Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Šesti po redu Festival glumca BiH – Drama NPS gostuje sa predstavom “Gazi Husrev-beže ili: Bukagije”

Šesti po redu Festival glumca BiH – Drama NPS gostuje sa predstavom “Gazi Husrev-beže ili: Bukagije”

Šesti po redu Festival glumca BiH u Konjicu ove godine ugostit će deset profesionalnih kazališnih produkcija iz Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i BiH.

Drama NPS za konjičku publiku izvest će predstavu “Gazi Husrev–beže ili: Bukagije’’ koja tematizuje događaje iz života Gazi Husrev-bega, plemića bosanskohercegovačkog porijekla koji je, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najznačajnijih bosanskih vladara, neimar koji je bitno utecao na sveukupni razvoj Bosne i Hercegovine, a naročito grada Sarajeva. Predstava je inspirisana historijskim ličnostima i događajima, ali donosi aktuelnu priču o univerzalnoj prirodi ljudskih karaktera i njihovim odnosima u društvu.

Gazi Husrev-bega je utjelovio mladi glumac Aldin Omerović, a osim njega uloge su ostvarili Emir Fejzić, Vedran Đekić, Merima Lepić–Redžepović, Ejla Bavčić–Tarakčija, Ermin Sijamija, Helena Vuković/Mona Muratović, Mehmed Porča, Aleksandar Seksan, Damir Kustura, Hasija Borić–Stojić, Riad Ljutović, Alen Muratović, Nerman Mahmutović i Davor Sabo.

Predstava će biti izvedena u petak, 7. 6. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati.