Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

“Sve se nekako preživi, osim smrti” na sceni NPS

“Sve se nekako preživi, osim smrti” na sceni NPS

DRAMSKA PREDSTAVA „SVE SE NEKAKO PREŽIVI, OSIM SMRTI“ NA SCENI NPS 16. JUNA U ZNAK SJEĆANJA NA PREMINULU PROFESORICU, KNJIŽEVNICU, DRAMSKU PEDAGOGINJU I DRAMATURGINJU LJUBICU OSTOJIĆ

 

U srijedu, 16. juna u 19:30 sati,  u Narodnom pozorištu Sarajevo,  bit će izvedena dramska predstava ”Sve se nekako preživi, osim smrti” u režiji Dine Mustafića, po tekstu Ljubice Ostojić.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život, koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze…Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

Podsjetimo da je predstava višestruko nagrađivana na eminetnim festivalima u BiH.

U predstavi ”Sve se nekako preživi, osim smrti” igraju: Ejla Bavčić, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić, Balet NPS i članovi Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Predstava će biti izvedena u znak sjećanja na nedvano preminulu profesoricu, književnicu, dramsku pedagoginju i dramaturginju Ljubicu Ostojić.