Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

EMINA MUFTIĆ
Diplomirala 1987. na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Bore Stjepanovića, uspješnim kreacijama likova Džesike – Laku noć, majko i Vere – Vernisaž.
Radila kao članica Drame u Srpskom narodnom pozorištu u Subotici, Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banjoj Luci i Kamernom tetaru ’55 u Sarajevu. Stalna je članica ansambla Drame Narodnog pozorišta Sarajevo od 1999. godine. Radila i u oblasti filma, radija, televizije i estrade. Od školske 1994/95. godine uključena je u nastavu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvo kao stručnjakina iz prakse, zatim kao asistentica i viša asistentica, a od 2001. godine kao docentica na predmetu Govor.
Glumila u velikom broju predstava: HamletMadač komentarVila lutakaNepušačiMrešćenje šaranaDon ŽuanSprovod u TheresienburguDundo MarojeGalebLa stradaNahtan MudriLjubovniciNije čovjek ko ne umreBuba u uhuKralj umireNeka AljaskaPredsjednicePucanje dušeRichard IIISvilaKraljevoLegenda o Ali-pašiSakati BillyHaljina iz ToleŽenski turbo-folk bend
Uloge u filmovima: Prvo smrtno iskustvoSjever je poludioDjeca u ratu, A(torzija), Nebo nad krajolikomGrbavica.
Za Radio FBiH snimila ciklus radio drama o duhovnim učiteljima.

ŠEMA SALE

Narodno pozorište Sarajevo
Obala Kulina bana 9
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Centrala: +387 33 665 959
e-mail: ureddirektora@nps.ba

Repertoar drame

Pogledajte listu predstava drame