Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

NERMAN MAHMUTOVIĆ

Rođen je 26. 1. 1984. u Zavidovićima. Akademiju scenskih umjetnosti završio 2008. godine u Sarajevu, u klasi profesora Izudina Bajrovića.

Član je Drame Narodnog pozorišta Sarajevo gdje je ostvario uloge u predstavama: Prvi put sa ocem na izbore, Jedan čovjek i jedna žena, Legenda o Ali-paši, Balada o Omeru i Merimi, RodoljupciHamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne znaFeničankeGazi Husrev-beže ili: Bukagije, Seviljski berberin (opera), Kavkaski krug kredomSnijegVođa, O medvjedima i ljudima. Igrao u predstavama: Faust, Sex, laži i divlje guske, Don Quijote, Oči širom zatvorene, Dobri ljudi u vremenu zla. Ostvario uloge na filmu i televiziji: Teško je biti finBehind the mercyOrange Blanket, Primirje, Trip, Čistoća, Švedsko srce moje majke, Mrtve ribe plivaju na leđima, Pseto, Divljaci, Lud, zbunjen, normalan(serija), Nadreality show (serija), Turski tranzit (serija), Žene sa broja 13 (serija), Dobrodošli u Orient Express (serija).

Nagrade: Prvi put sa ocem na izbore (Mišo) (Festival bh. drame Zenica), Sex, laži i divlje guske (Hall) (Festival Mostarska liska i Međunarodni festival glumca ZAPLET 12), O medvjedima i ljudima (Svebor) (18. BOK fest i 40. Pozorišne/Kazališne igre u Jajcu).