Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

SANELA PEPLJAK
Glumu diplomirala 1999. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu ulogom Medeje (Euripid-Jean Anouilh) i ulogama Kaće i Alena u drami Beogradska trilogija autorice Biljane Srbljanović.
U Narodnom pozorištu Sarajevo zaposlena od 2001. godine.
Igrala u predstavama Kamernog teatra ’55: Buba u uhuOmer i MerimaHamlet i Narodnog pozorišta Sarajevo: San ljetne noćiDundo MarojeOrlando FuriosoAmfitrionPtičicePobuna u Narodnom pozorištuKraljevoPrvi put s ocem na izboreGrađanin plemićRichard IIIGospođica JulijaOmer i MerimaOžalošćena porodica, Kralj Lear, Otkrivanje žene, O medvjedima i ljudima, Feničanke, Leptir, Sastanak na vrhu, Prosjačka opera, Buba u uhu, Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna, Divlje meso, Tartif, Balkanski špijun u Sarajevu te u predstavi Čorba od kanarinaca (samostalni projekat, JU Centar kulture i mladih Opština Centar Sarajevo).
Glumila u filmovima Preko granice (Ronaldo Kola), Gori vatra (Pjer Žalica), Ljeto u zlatnoj dolini (Srđan Vuletić) i Djeca. i tv. serijama Familija d.o.oCrna hronikaSex i selo, Gori vatra (serija), Pečat, Žene s broja 13, Lud, zbunjen, normalan i Lažni svijedok.
2005. proglašena za glumicu godine BH Radija 1.

ŠEMA SALE

Narodno pozorište Sarajevo
Obala Kulina bana 9
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Centrala: +387 33 665 959
e-mail: ureddirektora@nps.ba

Repertoar drame

Pogledajte listu predstava drame