Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

U prazničnom raspoloženju uživajte uz online repertoar NPS

U prazničnom raspoloženju uživajte uz online repertoar NPS

U srijedu, 30. 12. 2020. godine u 19:30 sati, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo moći ćete pogledati operetu „Vesela udovica“ za koju je muziku napisao austrijsko-mađarski kompozitor Franz Lehár, prema libretu Victora Léona i Lea Steina, u režiji Krunoslava Cigoja. U predstavi su učestvovali, solisti i hor Opere, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevska filharmonija, kojom je dirigovao Dario Vučić.

“Vesela udovica” je prvi put postavljena na pozornicu 30. decembra 1905. godine u Theater an der Wien. Priča je to o bogatoj udovici i njenim proscima koji žele njen imetak zadržati u zemlji, pronalazeći joj bogatog muža. ‘Vesela udovica’ pružit će ljubiteljima operetskog žanra ponovno uživanje u ovoj, po mnogima, kraljici operete.

U četvrtak, 31. decembra s početkom u 12:00 sati, u okviru online repertoara, neka praznično raspoloženje upotpuni muzičko – scenski program “Viva la musica”, u izvedbi, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo. Na programu će se naći poznate operne arije, ( Verdi, Puccini, Bizet, Wagner…), kao i numere iz poznatih baleta “Carmen”, “Pepeljuga”, “Buđenje”.