Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Izudin Bajrović
direktor Narodnog pozorišta Sarajevo

Kontakt:
Tel./fax: +387 33 445 138

 

Završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu 1987. u klasi prof. Bore Stjepanovića. Iste godine postaje član Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, gdje i danas radi.

U periodu 1993-2007. bio angažovan kao predavač na predmetu Gluma na ASU u Sarajevu.Obavljao dužnost direktora Drame Narodnog pozorišta Sarajevo od 1997-2001. i 2015-2018. Odigrao veliki broj uloga u bosanskohercegovačkim pozorištima, te u Crnoj Gori, Sloveniji, Švicarskoj, Švedskoj. Igrao u filmskim i tv projektima u domaćoj i stranoj produkciji.
Najznačajnije uloge u predstavama: Tri sestreČudo u LatinlukuPožar strastiKidaj od svoje ženeZid,AlkestisHamletDerviš i smrtTvrđavaHamlet-mašinaKvartetU samoći pamučnih poljaPolicajciAmerički bizonLjepotica LineinaFiloktetDantonova smrtLeonce i Lena, Woyzeck, KraljevoArtAntigona u New YorkuU Zvorniku ja sam ostavio svoje srceRomeo i JulijaRevizorLegenda o Ali-pašiPrvi put s ocem na izborePonoćna igraIgra plakanjaRichard IIIDvojica na mostuKad bi ovo bio film…Balkanski špijun u Sarajevu, Kralj Lear.
Ostvario uloge u filmovima: RemakeGori vatraKod amidže IdrizaŽivi i mrtviThe WarriorsHalimin put
Glumio u tv serijama: RanjenikMisija majora AtertonaViza za budućnostCrna hronikaTata i zetovi
Trenutno obnaša funkciju direktora Narodnog pozorišta Sarajevo.