Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Večeras na repertoaru balet „Žetva, u četvrtak opera „Hasanaginica“

Večeras na repertoaru balet „Žetva, u četvrtak opera „Hasanaginica“

VEČERAS NA REPERTOARU BALET ŽETVA, U ČETVRTAK OPERA HASANAGINICA

 Balet Žetva u tri čina, kompozitora Borisa Papandopula praizveden je 1950. godine, čime je obiježen početak rada sarajevskog Baleta. Nakon više od 70 godina, Žetva je ponovo na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, ovoga puta u režiji i koreografiji Edine Papo, sa novim savremenim čitanjem. Ova baletna predstava , nakon decembarske pretpremijere i premijere, večeras će ponovo biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, a već 21. februara i na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Sarajevska publika će večeras moći uživati sjajnoj izvedbi solista i baletnog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo.  Balet Žetva zakazan je za 19.30 sati.

Osim toga, u četvrtak, 17. februara,  publika Narodnog pozorišta Sarajevo imat će priliku da uživa u operi u tri čina, Asima Horozića, Hasanaginica koju je režirao Sulejman Kupusović pod dirigentskim ravnanjem Daria Vučića, dok koreografiju potpisuje Edina Papo. Opera će biti izvedena u 19.30 sati.

Radno vrijeme blagajne je svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.