Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Veliki interes publike za dramsku predstavu “Protekcija” – Rasprodate karte za premijeru

Veliki interes publike za dramsku predstavu “Protekcija” – Rasprodate karte za premijeru

VELIKI INTERES PUBLIKE ZA DRAMSKU PREDSTAVU “PROTEKCIJA” – RASPRODATE KARTE ZA PREMIJERU

Premijerno izvođenje dramske predstave “Protekcija” je rasprodato. Veliki interes publike odrazio se i na termine rezervisane za reprizna izvođenja ali još uvijek ima dostupnih karata. Premijera je zakazana za četvrtak, 21. oktobar, a reprize su na repertoaru u petak i subotu, 22. i 23. oktobra u 19.30 sati.

Podsjećamo, povodom obilježavanja stogodišnjice rada i postojanjaKuće na Obali, premijerno će biti prikazana dramska predstava “Protekcija” po tekstu Branislava Nušića. Predstavu je režirao Kokan Mladenović, a adaptaciju teksta i songove potpisuje Milena Bogavac. Dramaturginja je Džejna Hodžić, kompozitorica Irena Popović Dragović, scenografiju potpisuje MarijelaHašimbegović, saradnica za scenski pokret je Amila Terzimehić, a kostimografkinja Lejla Hodžić.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima LepićRedžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić. Muzičari su: Naomi Druškić, Lucija Mesarek i Dario Kos.