Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Za sedam dana premijera baletne predstave „Panta rhei“

Za sedam dana premijera baletne predstave „Panta rhei“

ZA SEDAM DANA PREMIJERA BALETNE PREDSTAVE PANTA RHEI

 Narodno pozorište Sarajevo nastavlja sa produkcijom premijernih naslova u ovoj umjetničkoj sezoni. U srijedu, 30. marta na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno će biti izvedena baletna predstava „Panta rhei“ za koju režiju i koreografiju potpisuje Belma Čečo Bakrač.

“Panta rhei je baletski triptih zasnovan na neoklasičnom stilu i savremenom plesnom pokretu. Predstava govori o traganju današnjeg čovjeka za iskonskim vrednotama života i pokušaju pronalaska vlastite sreće. Pogubljen u mnoštvu sumnjivih informacija i pogrešnih putokaza on luta bespućima vlastite zablude. Čudnovate raskrsnice, magični putevi, paradoksalni izazovi „Novog doba“, ostavljaju čovjeka samog u borbi da pronađe „svjetlo“ i smisao svog postojanja. Inspirativna muzika kompozitora Ludovica Einaudija, Tonija Toplana i Svjetlane Bukvich, u koreografsko-režijskom konceptu donosi putovanje kroz vrijeme i to od nostalgične prošlosti preko neizvjesne sadašnjosti do tmurne budućnosti. I upravo taj vremeplov je ta nepovratna kategorija koja teče, prolazi pored nas, a da je često nismo ni svjesni sve do trenutka dok se ne pogledamo u ogledalo i vidimo naše sjenke iz prošlosti” – kaže rediteljica i koreografkinja Belma Čečo Bakrač.

Autorsku ekipu, osim Belme Čečo Bakrač čine i već navedeni kompozitori i kompozitorica: Ludovico Einaudi, Toni Toplan i Svjetlana Bukvich. Kostimografiju potpisuje Amna Kunovac – Zekić. Scenografsko rješenje povjereno je Marijeli Hašimbegović.

U predstavi igraju solisti Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo i baletni ansambl.

Prva repriza je na repertoaru 31. marta u 19.30 sati.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com ili putem web stranice: www.nps.ba.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.