Obala Kulina bana 9 | Blagajna:+387 33 221 682 | almir.boxoffice.nps@gmail.com

Zatvaranje manifestacije „Opsada Sarajeva 1992 – 2022 – Dani sjećanja“ koncertom „Sarajevo ljubavi moja“

Zatvaranje manifestacije „Opsada Sarajeva 1992 – 2022 – Dani sjećanja“ koncertom „Sarajevo ljubavi moja“

ZATVARANJE MANIFESTACIJE OPSADA SARAJEVA 1992 – 2022 – DANI SJEĆANJA KONCERTOM SARAJEVO LJUBAVI MOJA

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo u saradnji sa kantonalnim  ustanovama kulture realizuju program „Opsada Sarajeva 1992 – 2022 – Dani sjećanja“ već od 4. aprila.

Brojni programski sadržaji upriličeni su ovim povodom, a za završnicu je predviđen koncert „Sarajevo ljubavi moja“ koji će u subotu, 9. aprila u 21.00 sati biti izveden na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, pod dirigentskom palicom maestra Ranka Rihtmana.

Koncert je zamišljen kao sjećanje na značajna djela popularne muzike iz sarajevskog zlatnog dopa.  Solisti i hore Opere NPS uz Sarajevsku filharmoniju i bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama po kojima je Sarajevo prepoznatljivo u regiji. „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti, sve će drugo proći“ samo su neke od kompozicija koje su na repertoaru, a publika će imati priliku da se prijsjeti i brojnih drugih hitova popularnih izvođača poput grupa „Indexi“, „Bijelo dugme“ ali i solista poput Kemala Montena i Zdravka Čolića.

Nove aranžmane za vanvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i Adnana Mušanović, muzički producent i akademski kompozitor.

Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu rezervaciju mjesta na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.